Mariska Blijsie

MfN gecertificeerd familie mediator, SCHIP-behandelaar en Zijnsgeoriënteerd begeleider/coach.

Geboren, Nijkerk 1971, middelste in een samengesteld gezin. Aanvankelijk een vrij kleurloos, makkelijk en aangepast kind in de knop. Rechten gestudeerd in Utrecht, getrouwd, 2 dochters gekregen door de jaren heen uitgegroeid tot een gelukkige, evenwichtige, zelfstandige en zelfbewuste vrouw met fijn stabiel gezin en een prachtige roeping als scheidingsmediator, SCHIP-behandelaar en coach.

Werkzaam geweest als advocaat met een algemene praktijk. Vervolgens in de jaren nadat ik mijn toga aan de wilgen heb gehangen gewerkt als exportassistente in het bedrijf van mijn man. In deze periode een pittige zesjarige Zijnsgeoriënteerde begeleider/coaching opleiding en ook verschillende MfN mediation opleidingen gevolgd en de conclusie getrokken dat het heel slim en fijn zou zijn als ik in mijn werk alles zou kunnen combineren.  

En in welk vak kun je dat beter als in het vak van scheidingsmediator? De stap gezet naar wat nu Resolve Visie B.V. heet en aan de slag gegaan. Nu al ruim 8 jaar met veel plezier en succes werkzaam als MfN gecertificeerd mediator als zelfstandig ondernemer.

Daarnaast de SCHIP experttraining gevolgd wat ik zie als een briljante basis om relaties of scheidingen in zwaar weer tot zichzelf en tot elkaar te brengen, zij het als partners of als partners in ouderschap. Samen met Tessa hebben we inmiddels onze mediationwerkzaamheden als DUTCH mediators uitgebreid naar de ondersteuning van gezinnen met maatschappelijke problemen door het aanbieden van SCHIP-trajecten en het voeren van verhelderende gesprekken.

Nu, met 2 kinderen op kamers, een fijne relatie en nog jong van hart en geest is er de ruimte om vanuit mijn eigen heelheid mensen te spiegelen in hun eigen wijsheid, liefde en kracht. De kracht van betrokken professionaliteit ligt erin dat mensen hun eigen wijsheid gaan aanspreken om het werk te kunnen doen wat nodig is in de gegeven situatie. Het maakt mij gelukkig om een baken te kunnen zijn voor mensen die hun weg zoeken in de uitdagende situaties die het leven kan bieden.

‘Zorg voor jezelf en wees gelukkig. Neem je natuurlijke ruimte in en doe je eigen werk zodat er kunt zijn voor jezelf en voor de wereld’.

Wat er al is, mag er zijn. Ja en nee. Lijden, moeilijke gevoelens en emoties wijzen je de weg naar de oorspronkelijke verbinding met jezelf en de ander èn naar je autonomie. 

Als DUTCH mediator ben ik er voor jou en voor jullie. Samen is alles mogelijk.

« ga terug naar over DE DUTCH Mediators

Collega

'Mariska Blijsie'

Mediator - mariska@dedutchmediators.nl

"Het vermijden van het conflict staat de oplossing in de weg en draagt het verlies in zich."

maak een afspraak

Scroll naar boven