Echtscheiding na overlijden kind

De dood van je kind is het meest ingrijpende en verdrietigste wat je als ouders kan meemaken. Je wereld staat op zijn kop, niets is meer zoals het was. Het verlies doet pijn. Verschrikkelijk veel pijn. In je ziel, in je lijf. Verdriet in overvloed en het gaat nooit 'over'. Het wordt hooguit zachter, met de tijd. Een proces wat jaren duurt, zonder eindpunt. En dat mag.

Ik geloof niet in ‘heb je het al een plek kunnen geven’ of ‘ je moet het verlies verwerken’ of ‘ze zeggen dat het over gaat’ of meer van zoiets. Volgens mij is het iets wat je moet verweven met het leven, soort integratie.

Neem contact op

Teddybeer - Echtscheiding na overlijden kind

home-designline-DeDutchMediators.svg

Cirkel Lege schommel - Echtscheiding na overlijden kind

Het besluit

Ieder mens is uniek, zo ook het rouwproces van mensen. Het verschilt van mens tot mens, van man tot vrouw, van kind tot bejaarde. Het kan jullie als partners ook uit elkaar drijven. Een echtscheiding.

Wanneer jullie besluiten tot echtscheiding wil ik jullie graag helpen bij dit proces. Door het verlies van jullie kind en ook nog je relatie. Omdat ik het zelf ook die intense pijn en het verschrikkelijke verdriet heb meegemaakt, door het verlies van mijn dochter in 2012.

Het zoeken naar een begeleider kan een grote stap zijn. Toch is het verstandig aangezien u de kans krijgt om (oude) ruzies eindelijk op te lossen en meer duidelijkheid te krijgen. DE DUTCH mediators kunnen u hierbij helpen.

“Verdriet in overvloed en het gaat nooit 'over'. Het wordt hooguit zachter, met de tijd.”

Scheiding Icoon

Scheiding & Mediation

Niemand trouwt om vervolgens te gaan scheiden. Laat staan als er kinderen zijn.

Meer informatie
SCHIP Icoon

SCHIP aanpak

SCHIP-aanpak is bijzonder geschikt voor relaties in zwaar weer of na een (v)echtscheiding om als partners in ouderschap verder te kunnen voor jullie kinderen.

Meer informatie
Verhelderend Icoon

Verhelderend gesprek

Alleen door er over te praten kan al een hele opluchting zijn. Kan het duidelijkheid scheppen in de situatie. Een goed gevoel erbij hebben is belangrijk.

Meer informatie

Hulp nodig?

Mariska Blijsie & Tessa Engler helpen u graag verder!

Maak een afspraak
Scroll naar boven