Echtscheiding

Mediation bij scheiding

Niemand trouwt om vervolgens te gaan scheiden. Laat staan als er kinderen zijn. Toch kunnen er zoveel redenen zijn waarom jullie niet meer samen verder kunnen.

Misschien heeft het verlies van een kind of een stoornis jullie uit elkaar gedreven. Hoe dan ook, je partner of jijzelf besluit te willen scheiden, waar moet je rekening mee houden, wat moet je regelen en wat kan ik wel en niet?

Mediation bij scheiding

  • Waar ga ik wonen?
  • Waar moet ik van leven (werk, alimentatie)
  • Hoe zit het met de kinderen met betrekking tot gezag en omgang?
  • Hoe ziet mijn financiële situatie eruit na de scheiding
  • Hoe zit het met erfrecht?
  • DUS: hoe regel ik mijn echtscheiding zo goed mogelijk?

home-designline-DeDutchMediators.svg

Scheiding en kinderen

Je bent en blijft namelijk ouders voor het leven als er kinderen zijn. En hoe regelen je dit zo goed mogelijk voor jullie kinderen?!

Met andere woorden: kinderen mogen niet de dupe worden van jullie scheiding, er mag niet tussenin komen te staan. Tijdens de scheiding, of in de periode vooraf, lopen de emoties hoog op tussen partners. Kinderen hebben daar last van, zij voelen vaak al aan dat het niet goed gaat. Een voorheen veilige en vertrouwde situatie verandert ineens in onzekerheid:

"Een scheiding voelt als een veilig huis dat ineens helemaal verbouwd wordt. Muren eruit, nieuwe vloerbedekking, ander behang. Eerst is het een grote puinhoop en dan komt er heel langzaam iets moois tevoorschijn. Laat ons rustig mee verven en vraag ons wat we van het uitzicht vinden.”

Lees hier de hele open brief.

Begrip voor elkaar

Tijdens de mediation is er ruimte en tijd voor de emotionele kant die een scheiding met zich mee brengt als ook de juridische en de financiële kant en natuurlijk het ouderschapsplan, als jullie kinderen hebben.

Van belang is dat de communicatie (weer) op gang wordt gebracht en respectvol verloopt.

Er zal regelmatig gecheckt worden bij beide partijen of afspraken helder en duidelijk zijn, en worden begrepen. Wederzijds begrip is essentieel om tot een goed resultaat te komen.

Ik wil een verhelderend gesprek!

“Er komt meer rust tussen mensen en in het gesprek”

Scheiding Icoon

Scheiding & Mediation

Niemand trouwt om vervolgens te gaan scheiden. Laat staan als er kinderen zijn.

Meer informatie
SCHIP Icoon

SCHIP aanpak

SCHIP-aanpak is bijzonder geschikt voor relaties in zwaar weer of na een (v)echtscheiding om als partners in ouderschap verder te kunnen voor jullie kinderen.

Meer informatie
Verhelderend Icoon

Verhelderend gesprek

Alleen door er over te praten kan al een hele opluchting zijn. Kan het duidelijkheid scheppen in de situatie. Een goed gevoel erbij hebben is belangrijk.

Meer informatie
Scroll naar boven