COACHING & FAMILIE MEDIATION

Conflicten kunnen zich overal voordoen en zo ook in de nauwe omgeving van een gezin of familie. De oorzaak van deze conflicten kan van alles zijn, maar het belangrijkst is natuurlijk dat de het conflicten zo snel mogelijk wordt opgelost. DE DUTCH mediators wil u daarbij helpen. Wij kunnen als onpartijdige bemiddelaar optreden om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen.

Familie mediation is een vorm van conflictbemiddeling die zich specifiek richt op conflicten die zich binnen het gezin of de familie afspelen. Het onderwerp van een conflict binnen de familie kan altijd verschillen, voorbeelden zijn:

Vaak zit een familieconflict ingewikkeld in elkaar. Bij een familieconflict zijn meestal meerdere partijen betrokken en natuurlijk zijn er nog de emotionele banden die een belangrijke rol spelen. Uiteindelijk zal wel iedereen er baat bij hebben wanneer het conflict wordt opgelost.

Het doel van familie mediation

Tijdens de mediation zal de mediator als begeleider optreden. Deze geeft elke partij de kans om zijn kant van het verhaal te belichten zodat de mediator een helder beeld van de situatie krijgt. De partijen krijgen zo ook zelf de kans om goed naar elkaar te luisteren en de communicatie te herstellen. Tenslotte wordt er gezocht naar een oplossing die voor alle partijen gunstig is, met als doel dat de relaties kunnen worden hersteld.

Mediation bij een echtscheiding

In het geval van een echtscheiding ligt het net even anders, mediation bij een echtscheiding valt onder familie mediation, maar het doel is niet dat de relatie wordt hersteld. Mediation in het geval van een echtscheiding richt zich vooral op het maken van diverse afspraken en creëren van begrip voor beide partijen. Wij werken zeer nauw samen met Resolve Scheidingsbemiddeling (www.resolve.nu).

Familie mediation bij DE DUTCH mediators

Het zoeken naar een begeleider bij een familieconflict kan een grote stap zijn. Toch is het verstandig aangezien u de kans krijgt om (oude) ruzies eindelijk op te lossen en meer duidelijkheid te krijgen. DE DUTCH mediators kan u helpen om weer inzicht in en begrip voor elkaar te krijgen, zodat u uw conflicten op kunt lossen.

Maak een afspraak

ONZE TARIEVEN

Mediation particulieren:
Ons honorarium wordt berekend op basis van een uurtarief. Mediation is maatwerk, een soort handgemaakt pak wat u beiden goed zit. Gemiddeld zijn voor een mediation 4 tot 6 gesprekken van 1,5 tot 2 uur nodig.

Eventuele kosten van derden-deskundigen - denk hierbij aan aan financieel adviseur of notaris, huur van locatie e.d. - zullen worden doorberekend aan cliënten. Heeft u een rechtsbijstandverzekering, dan is het de moeite waard om na te gaan of deze mediationkosten dekt.

Zakelijke mediation:
Het uurtarief voor zakelijke mediation is € 175,- exclusief BTW

Scroll naar boven